Güllük/AKFEN Terfi İstasyonu Ceza Davasının 4. DURUŞMASINA ve BASIN AÇIKLAMASINA DAVETİMİZDİR

17 Haziran 2013′te Güllük Belediyesi’ne ait AKFEN Şirketi’nin işlettiği atıksu terfi istasyonunda, gerekli gaz ölçümlerinin yapılmaması ve 50 TL’lik gaz maskelerinin esirgenmesi sonucu 7 canımızı kaybettik. Bütün sorumluların adil ve etkin bir şekilde yargılanmasının gerçekleşmesi için çabalıyoruz.

4. duruşma 13 Şubat 2015 (Cuma) tarihinde gerçekleşecek.

Talimatla ifadesine başvurulan çeşitli sanıkların Ankara-İstanbul ve İzmir’de yapılan ifade verme duruşmalarına iştirak ettik. Gördük aymazlığı ve ihmali. Bu duruşmada AKFEN’in ilgili şirketinin ortaklarını, Güllük Belediyesi yetkililerini sanık olarak dinleyeceğiz.

Ve nihayet denetim sorumluluğunu yerine getirmediği için suç duyurusunda bulunduğumuz Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı hakkında verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararına Mahkeme nezdinde yaptığımız itiraz kabul edildi; soruşturma izni çıktı.

Bizler diyoruz ki, 7 canımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu iş cinayetinde şirket yönetim kurulu üyeleri ve yetkilileri, bu işyerlerinin denetiminden sorumlu olan bütün kurum ve kişiler birinci derecede sorumludur. Bütün sorumlular yargılanmadıkça, caydırıcı cezalara çarptırılmadıkça ekmeği için çalışanlar iş cinayetlerinde hayatlarını kaybetmeye devam edecek.

“Eksiksiz, bütün sorumlular yargılanmalı!” isteğimiz doğrultusunda adalet mücadelemize devam ediyoruz. 13 Şubat 2015 Cuma (yarın) Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davamızın 4. duruşmasına davet ediyoruz.

Duruşma sonrası, saat. 12.30’da Adliye önünde yapacağımız açıklamaya alaka göstereceğinizi umut ediyor, katılımınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla

İş Kazası Değil, Cinayet!

GÜLLÜK’Ü UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ…

Bütün Sorumluların Yargılanmasını İstiyoruz…

ADALET İSTİYORUZ…

Güllük/ AKFEN Terfi İstasyonunda HAYATINI KAYBEDENLERİN ADALET ARAYAN İŞÇİ AİLELERİ