48. kez #VicdanımızNöbette: 2015′te en az 1703 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti

Adalet Arayan İşçi Aileleri olarak 7 Şubat 2016 Pazar günü 13:00’te Galatasaray Meydanı’nda tutacağımız 48. Vicdan ve Adalet Nöbetimize davet ediyoruz.

48

Şubat ayı nöbetinde:

31 Ocak 2008/Davutpaşa, 3 Şubat 2011/Ostim-İvedik patlama ve yangınlarının yıldönümleri dolayısıyla, kaybettiklerimizi anarak, Davutpaşalı ailelerle 8 yıllık adalet mücadelelerinde “sürüncemede bırakılmaya çalışılan adalet mücadelelerinin geldiği aşamayı” konuşacağız.

Sorumluların tespiti ve yargılanmasının sağlanmasının zorlukları kadar, bir türlü neticelendirilmeyen ceza ve idari davaların sürüncemede bırakılmasının öyküsünü dinleyeceğiz.

2012’den beri Adalet Arayana Destek Grubu’nun çıkardığı, cuma günü tüm kitapçılara dağıtılan 2015 İş Cinayetleri Almanağı’nı tanıtılacak. (#İşCinayetleriAlmanağı2015). 2105 Almanağında; Ekmeğini kazanırken hayatını kaybeden işçilerin, çalışırken ölmek istemedikleri için direnen ve işlerinden atılan işçilerin, “prestijli” firmaların sessizce öldürdüğü meslek hastası işçilerin, tarım ve maden işçilerinin hikâyelerine, Adalet Arayan İşçi Aileleri’nin sürdürdüğü mücadeleye yer verilmekte.

2015’te en az 1703 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Vicdanlı, adalet duygusunu yitirmemiş herkes “bu vahşeti” anlayarak davranmalı diyoruz. “İş cinayetlerine dur diyebilmek için Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne başladık, devam ediyoruz.

Ve biz en çok canı yananlar, geride kalanlar için ve başka canlar yanmasın diye, dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 28 Nisan’ın İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri ANMA ve YAS Günü ilan edilmesi için başlattığımız imza kampanyamız sürüyor. (iscinayetleriniunutma.org)

 

Sosyal medyada 48. Vicdan ve Adalet Nöbetimiz’in duyulması için kampanya yürütüyoruz. Sizden de destek bekliyoruz.

#VicdanımızNöbette #DahaKaçİşçihastaglerini kullanıyoruz.

Bu nöbetin gazetecisi Özcan YAMAN (Evrensel).

İŞ KAZASI DEĞİL CİNAYET!..

ÇARESİ YOK… BÜTÜN SORUMLULAR YARGILANACAK!

ADALET ARAYAN İŞÇİ AİLELERİ

www.iscinayetleriniunutma.org

[email protected]

http://facebook.com/VicdanVeAdaletNobeti

http://twitter.com/iscinayetleri

vicdanveadaletnobeti.wordpress.com